Selecteer een pagina

In een periode waarin ik verder van mijzelf verwijderd was dan ooit,
heeft yoga mij weer teruggebracht bij wie ik ben.

Ooit had ik een drukke baan in de financiële wereld, en om dat leven wat lichter te houden heb ik daarnaast altijd gedanst. Toen de balletschool waar ik mijn lessen volgde haar deuren sloot, ging ik op zoek naar iets anders. Op dat moment volgde ik al regelmatig yogales en deed ik yoga thuis. Ook was ik moeder geworden van een prachtige zoon. Mijn leven stond in het teken van veranderingen. Zonder precies te weten waarom heb ik mij aangemeld bij Saswitha om daar de docentenopleiding te gaan doen. Ik wist niet precies wat ik daar kwam doen, maar wel dat ik daar moest zijn.

Moeder worden is een waardevol groeiproces, en dat was de opleiding bij Saswitha ook. Na de eerste zoon volgde een net zo prachtige tweede. En gaandeweg, langzaam aan werd duidelijk wat mij voldoening gaf en wat niet. Wat wel direct glashelder voor mij was, was dat zodra ik op de yogamat was, ik bij mezelf was. De vreugde die ik vond in dansen kon ik ook diep van binnen ervaren, in mijzelf. Om dat ook buiten de mat te mogen ervaren waren keuzes nodig die ik stapje bij beetje heb gemaakt.

 

Voor mij is er niets leukers dan ervaring en kennis te delen, bij alles wat ik in mijn leven heb gedaan is dat de kant waar ik naartoe rol. Zo ook met yoga, één keer invallen en het was direct raak! Op dit moment geef ik alweer ruim 12 jaar met veel plezier les aan verschillende groepen in Zuilen. Yoga is voor mij zo’n onuitputtelijke bron, iedere les is er weer nieuwe inspiratie.

Bij Saswitha heb ik meerdere richtingen en modules gevolgd, en nog steeds kom ik daar graag terug voor bijscholingen. De aandacht voor de adem, voor ayurveda en massage, en de kennis van chakrapsychologie bij Saswitha is uniek. Ik val hier steeds weer op terug. In de afgelopen jaren heb ook lessen gevolgd bij Sri Shyamji Bhatnagar. En heb ik mij verdiept in trauma (TRE). Op dit moment volg ik de opleiding fysiotherapie om mijn kennis van het lichaam en het herstel daarvan te verdiepen en in de toekomst meer één op één te kunnen werken.

Aangesloten bij

  

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.